Zelfstandige Gastouder - EasyAccounts Dienstverlening

Laatst bijgewerkt op 14 feb 2021
Ga naar de inhoud
 
Zelfstandig ondernemerschap / gastouder freelance
 
Een van de laatste ontwikkelingen in de gastouderopvang is het zelfstandig ondernemerschap van gastouders. De wens van gastouders om een “echte baan” te hebben en professioneel met de opvang om te gaan is een van de beweegredenen. Veel gastouders vinden het vervelend om alsmaar gezien te worden als “gewoon een oppas” en “iemand die een beetje bijverdiend”. De meeste gastouders nemen de opvang zeer serieus en voelen zich sterk verantwoordelijk voor wat zij doen. Middels het zelfstandig ondernemerschap kunnen gastouders zich beter profileren, hebben zij een eigen onderneming in de gastouderopvang en kunnen ze de opvang verder professionaliseren.

Voorwaarden voor zelfstandig ondernemer.
 
Wanneer u meerdere gastkindjes meerdere dagen per week opvangt of wilt gaan opvangen dan kunnen de volgende beweegredenen meespelen om zelfstandig ondernemende gastouder te worden:
  • professionaliseren van de bestaande opvang
  • "eigen baas" zijn
  • optimaal gebruik maken van de fiscale mogelijkheden
  • financiële onafhankelijkheid

Voordelen ondernemerschap.
Naast de heffingskorting en arbeidskorting die elke werkende in Nederland van de belastingdienst krijgt, heeft u als zelfstandige ondernemer, indien u aan de voorwaarden van het uren criteria van 1225 uur op jaarbasis voldoet, nog recht op de volgende fiscale voordelen:
  • Zelfstandigenaftrek
  • Startersaftrek (de 1e drie jaar)
  • Meewerkaftrek (partner 520 uur per jaar)
  • Investeringsaftrek
  • MKB aftrek

EasyAccounts Dienstverlening heeft een samenwerking met Gastouderbureau RoodkapjeMeerhoven.
 
Tegen een gunstig tarief helpen wij de gastouders en hun eventuele partner bij het voeren van de administratie en belastingaangifte. EasyAccounts Dienstverlening adviseert en begeleidt gastouders die net zijn gestart als zelfstandig ondernemende gastouder of overwegen om dit te gaan worden.

Wilt u als gastouder gaan werken?

Ga dan direct naar de website van Gastouderbureau RoodkapjeMeerhoven.

Download hier de uitgebreide informatie gastouder en ondernemerschap met voorbeeld berekeningen.


Kijk ook eens op www.biebi.nl

Terug naar de inhoud